Emäntä ja koirat syksy 2013.

Willowtwig noutajat on varsin tuore kennel (kennelnimi vahvistui 01/2015). Kennel on ehkä vähän väärä sana kuvaamaan toimintaamme, mutta menköön kun niin yleinen on. Kennelin emäntänä häärin minä, Varpu Kuutti. Olen reilu kolmekymppinen nainen ja työskentelen metsäalalla. Ensimmäinen noutaja tuli taloon reilu 6 vuotta sitten, kun otin tollerin itselleni harrastuskaveriksi. Omassa lapsuuden perheessä on aina ollut suomenajokoiria, joten täysin ummikkona ensimmäistä koiraa ei tullut hankittua.

Tolleri onkin opettanut minulle paljon, kun rotu ei ole mikään helpoin, varsinkaan noutajien rodunomaisiin lajeihin koulutettava rotu. Tollerini kanssa olemmekin käyneet hieman näyttelyissä, harrastaneet tokoa, mutta eniten se on toiminut minun kanssani noutajahommissa. Tärkein tehtävä sillä on kuitenkin viihdyttää elämääni ja hoitaa emännän sohvakoiran virkaa myös! Innostuin kuitenkin noutajien rodunomaisista lajeista ja halusin päästä niissä pitemmälle, joten vuoden 2012 alussa otin ensimmäisen käyttölinjaisen labradorinarttuni. Sen kanssa ollaan sitten harrastettukin alusta alkaen noutajien omia lajeja (NOME-B, WT ja 2014 alkaen myös NOME-A kokeita). Itse en varsinaisesti metsästä, vaikkakin metsästyskortti on olemassa ja haulikonkin hankin syksyllä 2014, mutta koirien kanssa ollaan erilaisissa metsästystilanteissa oltu mukana ja olen ollut hyvin onnellinen päästessäni seuraamaan metsästystä ja koirien toimintaa!

Kasvatustoiminta alkanee vuoden 2015 alkupuolella. Nähtäväksi jää onko omilla nartuillani annettavaa koiramaailmaan vai ei. Kasvatustyöhön ryhtyminen oli minulle aluksi hyvin vaikea päätös. Olin jo päättänyt, että tollerillani ei tehdä pentuja, mutta näin 6 vuoden ajan, kun noutajia on Suomessa seurannut, olen joutunut toteamaan, että tollerini on varsin hyvä rotunsa edustaja (terve, tervepäinen, rotutyypillinen luonteeltaan, ja ulkonäöltään ja  erinomainen harrastuskoira). Labradorinarttuni käyttö jalostukseen alkoi muodostua heti, kun olen ymmärtänyt kuinka helppoa minulla on ollut sen kanssa kotona, treeneissä ja kokeissa. Tästä se ajatus sitten lähteekin...katsotaan mihin se johtaa.

Varisjahti 2011.

Sorsalla syksy 2012.