Copperfox's Columba

Lumpa ja taipparitodistus 2011.

  1. Lumpa eli Copperfox's Columba, synt. 14.7.2008 novascotiannoutaja narttu.

Lumpa jalostustietojärjestelmässä.

Lumpa on ollut erittäin iloinen ihastuttaja elämässäni. Lumpa otettiin harrastuskaveriksi ja metsästysavuksi. Lumpa on perusterve, aktiivinen tolleri. Sen kanssa on harrasteltu aktiivisesti tokoa, nomea, metsästystä ja käyty vähän näyttelyissäkin.

Lumpan terveystiedot: AA lonkat, 00 kyynärät, silmät terveet, PRA terve, CEA terve. Paino n. 18kg.

Nome tulokset: taipumuskoe Nou1 vuonna 2011, nome-b alokasluokka Alo3 vuonna 2013.

Tokoa harrastettu aktiivisesti vuodet 2010-2012 ALO1 ja AVO1 ja oikeus voittajaluokkaan olis, jos innostusta jatkaa löytyisi.

Lumpalla on hyvä terveys ja hyvät terveystulokset (vain anaalit vaivaavat, n. kerran vuodessa), sen sisarukset ovat kaikki hyvin rodunomaisia, osa pärjännyt erinomaisesti näyttelyissä. Muutamalla sisaruksella on allergioita, mutta muuten terveitä yksilöitä ovat hekin. Sen muutamalla sisaruksella on jo jälkeläisiäkin.

Lumpa on kooltaan: korkeus 46 cm ja paino n. 18 kg. Valkoisia merkkejä on vähän, mutta löytyy tassuista ja rinnasta kuitenkin. Lumpa on kaikkiruokainen ja ahne. Se on vankkaluustoinen, kevyesti liikkuva narttu.

Lumpa on rotutyypillinen eli virtaa riittää ja tekemiseen intoa, kunhan tekeminen on mukavaa ja palkitsevaa koirallekin :) Se on erittäin noutointoinen, riistainto on sille enemmän opetettua kuin luonnollista, mutta nykyään ei ole ongelmaa minkään riistan kanssa. Lumpa kiihtyy myös nollasta sataan hetkessä jos asia on sille mieluisa, intoa riittää metsästyksessä ja noutohommissa välillä liikaakin, joka ilmenee ääntelynä. Myös vesi on Lumpalle elämän parhaita asioita, joka on hankaloittanut linjan opettamista vedessä, mutta sitä hiotaan vielä.

Lumpa on älykäs ja sille on helppo opettaa temppuja. Lumpa on ollut helppo koira pennusta asti, välillä sille pitää vain muistuttaa, että emäntä kertoo mitä tehdään. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa hyvin.

Lumpa on käynyt varisjahdeissa, sorsalla ja kanalinnustamassa. Kanalinnustuksessa sen haku on vähän turhan laajaa, mutta onnistumisia on silti tullut.

Lumpa pentuna 2008 Kainuussa.

Lumpa ja nometreenit.

Lumpa ja dami syksy 2014.

KVA ja KVA-WT Djurbergas Fashion Quiksilver eli Curi/Kuuppa

Curi ja taipparitodistus syksy 2012.

Curi, Kurppa, Kuuppa eli FI KVA ja KVA-WT Djurbergas Fashion Quiksilver, synt 22.12.2011 käyttölinjainen labradorinnoutaja narttu.

Curi jalostustietojärjestelmässä.

Curin terveystiedot: BB lonkat, 00 kyynärät, silmät terveet, PRA ja CNM terve (vanhempien mukaan), SD2 terve. Paino 24kg.

Curi haettiin Ruotsista toimimaan emännän Nome harrastuksen eteenpäin viejänä ja sen paikan se on täyttänyt täydellisesti. Sitä käytetään myös paljon apuna metsästyksessä (kyyhkyssä, sorsalla, fasaanijahdeissa, kanalinnustuksessa).

Curi on myös ollut erittäin terve, mitään ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä ei ole tarvinnut tehdä. Sillä ei ole allergioita, eikä sen terveystuloksissa ole moitittavaa.

Curi on kehittynyt varsin nopeasti ja sen kanssa on käyty kokeissa heti, kun se on sääntöjen mukaan ollut sallittua. Se on nöyrä ja miellyttämisenhaluinen. Se ei kestä liian kovaa kohtelua, mutta ei heittäydy maahankaan epäonnistuneissa tilanteissa.

Sen kanssa on edetty määrätietoisesti eteenpäin ja tuloksena on, että kesän 2014 alussa startattiin toisessa kylmän riistan avoimen kokeessa tuomarin kommentein: "näin hän oli suunnitellut tämän kokeen suoritettavankin". Sen jälkeen kahdesta ensimmäisestä voittajaluokan kokeesta se nappasi ykköset ja nyt sitten vuoteen 2015 jää viimeisen VOI1 metsästys. Ensimmäiset kolme NOME-A koetta on mennyt myös loistavasti, ollaan oltu kokeissa loppuun asti tulokset A1 2kertaa ja A2 kerran. Curin kanssa ei ole tarvinnut pelätä karkaamista rivistöstä eikä mitään ääniä koirasta pääse.

Curi on oppivainen, mutta kuitenkin omaa ratkaisukykyä omaava narttu. Se juoksee kaksi kertaa vuodessa, hyvin tarkalleen puolen vuoden välein. Se ei ole labradorimaailman kaunein yksilö, mutta toimiva noutaja se on. Hieman jalkava ja vinttikoiramainen, mikä lisää sen nopeutta, mutta käyttää nenäänsä erinomaisesti. Se on rauhallinen ja äänetön kaikissa tilanteissa.

Curi on erittäin miellyttämisenhaluinen ja helppo. Sen kanssa on ollut helppo elää pennusta pitäen, sitä ei ole tarvinnut kieltää monistakaan asioista. Muutama pahantekoyritys, josta se pentuna jäi kiinni loppui kerrasta, kun asiaan reagoitiin tarvittavin elein. Sen paras ominaisuus on nenänkäyttö, jossa se on välillä ilmiömäinen. Sillä on hyvä markkeerauskyky ja muisti. Haku ei ole sen paras ominaisuus, mutta b-kokeiden haut ovat sujuneet erittäin hyvin silti. Curi ei ole itsenäinen pensaissa puuhastelija, mutta tätä siitä ei ole haettukaan.

A-kokeissa starttasimme ensimmäisen kerran ja tulos oli parempi kuin uskalsi toivoa eli A1 ja 2.sija tuli ensimmäisestä Suomen A-koemestaruudesta (mestaruuskoe epävirallinen kylläkin). Fasaanijahdeissa on käyty jo kaudella (2013) ja jatketaan sitäkin miten ehditään. Walk-upissa se on rauhallinen ja erittäin tarkkaavainen, Curi ei turhia läähättäle.

Curin emä ja isä ovat erinomaisia tuloksia omaavia ja hyviä jälkeläisiä jättäneitä koiria.

Curista tuli käyttövalio kesällä 2015 isännän ohjauksessa ja myös Pohjois-Karjalan piirinmestari (2x 2015&2016).

IWT 2017 edustuspaikka suomen kakkosjoukkueessa kesällä 2017, kun IWT oli Suomessa.

Kesä 2018 FI KVA-WT, kun kolmas serti tuli varasertin muodossa Golden WTmestaruudesta Valkealassa.


Curi pentuna 2012.

Curi ja nometreenit.

Curi ja dami syksyllä 2014.

KVA Posse

Posse 9vko.

Posse eli Posse tuli taloon helluntaina 2015 9vko vanhana isännän hirvikoiraksi.

Posse jalostustietojärjestelmässä.

Posse alkoi innostumaan hirvistä loppu syksystä 2015. Toisena syksynään se osoitti jo hyvät hirvenhaukkuja ominaisuutensa.

Posse toimii luottokoirana isännän hirviporukassa ja on erinomainen lenkkikoira, kun menohaluja riittää.

Sosiaalinen, kiltti ja oikein suloinen jämpti on saatu taloon. Viihdyttää itseään talon muiden koirien kanssa riehumalla ulkona ja makoilee mielellään sisällä päivittäin.

Willowtwig General Sherman eli Kenu

Kenu 8vko.

Willowtwig General Sherman eli Kenu on 24.4.2017 synt. käyttölinjainen labradorinnoutaja.

Kenu jalostustietojärjestelmässä.

5kk mennessä voi todeta, että Kenu on rauhallinen, nöyrä ja helppo koira.

Kenu on jo 9kk. Hänestä on tullut komea nuorimies. Pehmeähkö noutaja, mutta kuitenkin itsenäinen. Katsotaan mihin saakka Kenulla riittää rahkeet laiskassa koulutuksessa. Riista ja noutaminen sujuu kyllä mukavasti.

Kenu 10/2018 sorsalla. Sorsastushommat ovat tämän pojan ominta hommaa. Passissa veneessä tai maalla otetaan rennosti, mutta linnut merkataan katseella ennen ampujaa. Sokkonoudot ja pitkät noutomatkat eivät ole estäneet lintujen löytöä.

Willowtwig Poppy eli Harmi

Willowtwig Poppy eli Harmi on 2.10.2018 syntynyt Kuupan narttupentu.

Harmi jalostustietojärjestelmässä.

Harmi on aktiivinen, sosiaalinen ja mielipiteitä omaava pieni narttupentu.