2.1.2019

Vuosi vaihtui ja koira määrä omassa talossa kasvoi loppu vuodesta, kun Kuupan kolmannesta pentueesta jäi Harmi-narttupentu kotiin. Eli nyt mennään kolmen labradorin ja yhden jämptin taktiikalla. Pienten tyttöjen ja töiden lisänä nuo koirat nyt ei aina saa ihan täydellistä treeniä, mutta yritetään silti edetä hitaan varmasti kaikkien kanssa.

Kuupan vika pentue oli mielestäni melko tasainen ja kivan rohkea, sosiaalinen ja aktiivinen. Vilskettä riitti ja kivan oloiset kodit löytyi kaikille pennuille. Keski-Suomeen lähti Voltti-uros, Cera ja Elli. Kauemmas Suomeen länteen ja lounaaseen lähtivät Saga ja Donna. Ja tähän lähelle oman Harmin lisäksi lähti Siri. Omistajille vaan tsemppiä taltuttamaan turhat vinkumiset ja hölmöilyt pennuista :)

Kuupalle on jo sterkka-aika varattuna, ja samalla yksi hammas ja nisäkasvain pois otetaan loppu kuusta.

Posse sai olla hirvimetillä sen minkä isäntä kerkesi ja hirvetkin kaatui ennen joulua.

Kenun kanssa pitäisi ehtiä enemmän tehdä, varsinkin vaikeampia markkeerauksia. Mutta nyt on jo täällä idässä niin paljon lunta, että jää treenailut melko vähiin. Jos jäälle sais tehtyä jotain, kun kelit tulis kohilleen. Hanki-damit piti laittaa tilaukseen, kun tähän mennessä ollaan sinnitelty normeilla, mutta auttais kovasti nekin.

Harmi-pentu on reipas touhuilija. Täytyy kyllä myöntää, että aikaa sille ei liiemmin ole ollut. Istuu vähän paikallaan, eikä revi enää kaikkia housuja rikki. Noutaa mielellään, mutta sisällä muutamia tehty vasta. Osaa myös innostua kovasti siitä, joten maltilla tätä yksilöä eteenpäin. Ero Kenun ja Harmin välillä on siis aivan älytön ainakin nyt.

Ell keikka, jossa tarkki ja sirutus. Pennut reilu 5 vko

Pennut reilu 5 vko.

Pennut melkein 7 vko.

Pennut 7 vko ja vielä ois tissille yritystä.

23.10.2018

Kuupan kolmas pentue kasvaa kohinalla. Nyt ne alkaa olla 3vko vanhoja ja pentulaatikon ulkopuolelle jo kurkotellaan ja leikkihetket on jo noin vartin mittaisia. Kiinteät ja madotukset alkavat olla käsillä myös. Pennut ovat tasaisesti kasvaneet, hieman pulskia ja söpöjä. Kynsiä leikeiltiin jo kerran. Viikonloppuna reilu 2,5vko vanhoina pennut oli jo kaikki yli 1,6kg painavia.

Kuuppa ja Kenu on käyneet tekemässä yhdessä pieniä treenejä, vaikka mammalla tissit läpsyykin pahasti. Hirvestyskausi on käynnistynyt ja Posse on päässyt kunnolla toimiin.

Pennut 2,5vko.

Pientä treeniä 10/18 lenkin ohessa (Kenu ja Kuuppa).

5.10.2018

Kuupan kolmas pentue tuli maailmaan 1-2.10 eli maanantain ja tiistain välisenä yönä. Synnytys meni hienosti n. 3h tuli 6 narttua ja 1 uros maailmaan. Ja pennut ovat lähteneet heti kasvamaan hienosti ja Kuuppa-emä voi myös hyvin ja viihtyy pentujen kanssa pentulaatikossa. Hän onkin jo niin kokenut mamma.

Syntymäpainot olivat 380g-420g välissä. Eli hyvin tasainen pentue sen suhteen. Kaikilla painot alkoivat nousta ensimmäisen elin vuorokauden aikana myös hienosti.

Pennut eka vrk.

Pennut 2vrk.

Aiemmat pentueet ovat tahkonneet tuloksia, eli ensimmäisen pentueen Peppi on nyt saanut voittajaluokasta tuloksia, WT VOI1 ja 3 sija ja NOME-B VOI2 tulos.

Kakkospentueesta 6 taippareissa taipunutta!

Kasvattaja on erittäin tyytyväinen pentueisiin ja varmaan kaikki jälkeläiset ovat päässeet metsästysretkille mukaan.

3.9.2018

Metsästyskausi on lähtenyt käyntiin ja Kenusta alkaa muodostua metsästyskoira. Aloituksessa aikamoinen ammuskelu oli jännittänyt, mutta muutaman kerran jälkeen on koira jo tajunnut, mikä on ammuskelun nimi :) Hän on rauhallinen passissa ja noutaa mielellään.

Kuuppa on päässyt myös mukaan, vaikka onkin tukevasti tiineenä. Eli 30.8 käytiin ultrassa katsomassa, että pentuja on tulossa, kohtalainen pentue näillä näkymin. Röntgeniin mennään syyskuun lopussa. Ja pennut alkais syntyä n. 3.10.

3.9. sorsastus Kuuppa ja Kenu

Tämän syksyn sorsapaikka on pienessä saaressa. Mutta myös veneestä ovat koirat päässeet sorsalle. Kyyhkyjahdissa olivat, mikä muuttui varisjahdiksi. Eli kivasti tilanteita koirille tullut ja Kenu päässyt käytännön hommiin. Nyt alkaa myös olla alokasluokka valmius jo hyvällä mallilla, mutta jätetään se koestartti kevääseen kuitenkin, kun tässä on niin paljon muutakin.

Tokan pentueen koirista puolet kuvattu ja puolet myös käyneet taipparit. Lonkat ei oo olleet parasta mahdollista, mutta ei onneksi ongelmia tuoviakaan. Muuten tuntuu olevan koirat olleet terveitä. Osalla on vauhtia enemmän ja osa on rauhallisempia yleisluonteeltaan.

Ekan pentueen Peppi taitaa olla menossa jo voittajaluokan starttiin b-kokeissa alle 3v (wt startti onkin jo alla, vaikka tulosta ei tullut, mutta koira alkaa olla hyvässä vedossa). Ja Hillalla on myös oikeus voittajaan, kun molemmat avo1 on taskussa! Hyvin noi nartut vetää! Harmi tietty (kasvattajan kannalta), että pentueen urokset ovat metsästyksessä pelkästään, kun kivoja koekoiria olisivat mitä luultavimmin.

9.8.2018

Kesä vielä onneksi jatkuu. Tämä kesä on ollut tällainen uintikesä ja koirien treenailu on ollut vaan silloin tällöin mielessä. Kenua on maltillisesti viety ajanvähyyden takia eteenpäin. Kivasti on ollut parissa ryhmätreenissä. Curi on ollut mukana Kenun treeneissä eikä sille ole sen enempiä tehty ja nyt se on ollut jo kohta kuukauden "lomilla" kun juoksut alkoi.

Curin kanssa käytiin kesäreissulla sukuloimassa koiran sukulaisissa Vaasassa. Missä Kuupan kasvattaja oli myös käymässä. Todettiin, että Curin sisarukset on myös olleet todella kivoja, terveitä ja kokeissa pärjänneitä koiria kaikki.

Kesäreissulla käytiin myös Myrkkyä tapaamassa yhdessä ja herrasmies joutui odottamaan perjantaista lauantai aamuun (astutus 4.8), että Kuuppa antoi astua. Silloin olikin kivaa yhdessä liehutella metsässä. Yhden astutuksen taktiikalla mentiin siis.

Tästä jatkettiin Labbis Derbyyn ja Mestaruuteen turisteiksi. Oli hieno nähdä köyttölabbisväkeä ja hyviä koiria töissä.

Kenu kävi heinäkuun eka päivä taippareissa. Mikään täydellinen suoritus ei ollut, mutta läpi meni hienosti ja kaikki riistat löytyi. Lokin voisi tietty huonossakin rannassa palauttaa maalle ja käteen. Myös Kenun Heta sisko taipui hienosti. Muut vielä oottelee. Kata-sisko oli menossa taippareihin, mutta juoksut alkoi. Katsellaan milloin lähellä on taas kokeita.


Kuupan astutus ja pentujen odottelu taitaa siirtää meidät puhtaasti metsästysmoodiin. Kenua treenailen sivussa ja ensi vuonna lähdetään kokeilemaan oikeita kokeita. Nyt on pää jo melko hyvin kasvanut, mutta kestävyyttä pitää saada lisää näille helteille. Markkeeraukset ovat sujuneet erinomaisesti treenien alkupäässä, mutta väsy tulee nopeasti ja samalla markkeerauskyky heikkenee. Treeniätreeniä niin hyvä koekoira syntyy. Ekat metsästyshetket on käsillä. Kyyhkyn aloitukseen ei koirat lähde isännän mukana, mutta kyyhkylle ja sorsalle sitten kyllä.

Pentuja nyt odotellaan. Muutamia varauksia on, mutta jokunen kiinnostunut mahtuu vielä mukaan (jos tulee normi n.8 pennun pentue). Kysellä saa siis sähköpostilla tai puhelimella :)


24.6.2018

Kesä on jo pitkällä, kun se alkoi niin nopsaan. Kovin ihmeitä ei olla koirien kanssa tehty.

Antti kävi Kuupan kanssa paikallisissa WT kokeissa toukokuun alussa ja otti sieltä voiton ja sertin! Sitten vielä kakkossija ja varaserti Valkealan Kultaistennoutajien WTmestaruudesta (Haamun viedessä voiton), niin Antti ja Kuuppa pääsi valiouinnille. Jee! Kaksoisvalio Kuuppa ja sen myötä se haave on toteutunut.

Kuupan kakkospentueen ensimmäinen taippareissa käynyt oli toukokuun lopussa Uuno joka taipui hienosti.

Suurimman osan kakkospentueen koirista kevään aikana nähneenä, voisin todeta, että noutointoisia riistaviettisiä koiria on tullut. Urokset eivät ole niin nopeasti kehittyneet, kuin pentueen nartut, mutta töitä tekeviä ja töitä vaatii omistajiltakin, että koemaailma kutsuu :)

Oman Kenun kanssa on edetty melko hitaasti pari treeniä viikossa tahdilla ja taippareita enempää en ole tälle kesälle vielä suunnitellut. Jos kesälomalla ehtisi ryhmätreeniä ym vaikeampaa tehdä, niin jospa sitä innostuisi ja ehtisi.

Kenun kuvautin heti kun mahdollista. Terve poika muutoin, paitsi toinen lonkkamalja hieman matala joten C/B lonkat sillä on. Onneksi ell vakuutteli, että ei pitäisi haitata koiraa elämässään kun ei ole mitään suurempaa vikaa. Katsellaan mitä muiden tulokset tulee olemaan.


Lumpa-tollukka on viihtynyt mummolassa ja nauttii meidän seurasta usein viikonloppuisin, kun mennään mummolaan ja meidän äänekkään ryhmärämän pois lähdöstä varmasti myös. Eläkeläis koira se jo on, vaikka intoutuukin riehumaan välillä ja ui kovempaa kun muut.

Koirilla uintikelit kohillaan ollut jo toukokuusta, nyt vaan pitäis ehtiä soutamaan vene lähirantaan, että jaksais lähteä niitä uittamaan pitemmälti :D


Curin kolmannen pentueen suunnitelmat on edenneet. Kun vielä ei mitään suurempaa estettä ole löytynyt ja ykkös ja kakkospentueen perusteella kivoja koiria voi olla tulossa lisää.

Katsotaan päästäänkö mihinkään loppukesän noutajien isompiin kokeisiin, kun juoksut saattanee jo alkaa ennen Mestaruutta :(

Curi ja valioruusukkeet 06/2018.

Valiouinti Valkealassa Kultaisten NOWT 2018.

Uimassa 06/2018

Lumpa 05/2018

5.2.2018

Itä-Suomen lumitalvi on jo puolessa ja koirat ovat päässeet kaikki ansaitulle lomalle. Posselle hieno metsästyssyksy ja monta hirveä kaatui. Josko hirvet kaatuisi nopeammin ensi syksynä, niin ehtisi kokeisiinkin.

Kuuppa ja Kenu ovat saaneet pientä aktivointi, kun Kenulle perusteita koulutellaan. Lumitilanne on sellainen ollut jo joulusta lähtien, että polut ja tiet on oikeastaan vaan käytössä treenailuun. Mutta on hiihdetty ja lumikenkäilty koirien kanssa. Jäille pääsi vasta tammikuun puolella ulkoilemaan.

Curin juoksut on menossa, joten hyvin täsmällinen puolivuotis kierto jatkuu. Syksyn juoksut alkavat ennen kyyhkyä mitä todennäkösimmin ja mahdollinen tuleva syyspentue astutetaan sorsastuspäivinä. Nyt juoksujen tärppipäivien lähestyessä, piti Curin lähteä Lumpan luo mummolaan, kun pojat alkoi olla turhan innokkaita.

Lumpa-tolleri on muuttanut mummon seuraksi Kerimäelle ja viettää ansaittuja eläkepäiviään. On kyllä hyvä kuntoinen edelleen.


Tavoitteita ei juurikaan ole tulevalle kesälle tullut mietittyä. Curin kanssa voisi osallistua lähikokeisiin ja Kenun kanssa käydä taipparit ja mahdollisesti alokasluokkaa. Tulevana kesänä ei vielä kovin kauas tule varmastikaan lähdettyä kokeisiin, kun pienet lapset ei vielä viihdy autossa ja on niin pieniä, ettei vielä mummolaan yökyläänkään mene. Ehkä tavoitteena se syyspentue, jos Curin kakkospentue osoittautuu terveeksi (koputan puuta, koska mitään ihmeitä ei ole vielä ollut). Kivoja noutajia niistä on tullut, mitä olen kuullut ja muutamaa nähnytkin.

Siihen liittyvä urosmietintä on vielä melkoisen kesken....tuumailen.

Hilla, Kenu ja Kuuppa jouluna 2017.

Kenu, Kuuppa ja Lumpa 01.2018.

Kenu ja Kuuppa treenilenkillä.

Kenu ja Posse takapihan leikeissä.

4.10.2017

Syksy on jo pitkällä ja päivitykset vähintäänkin laahaa. Olen itse aloittanut jälleen työt, joten melko kiireistä on ihan vaan, että elämä pyörii.

Kesä meni todella nopsaan ja hienompana kokemuksena noutajatouhuista tuli itselle käynti katsomassa Labradori Derby ja Mestaruus viikonloppua Korpilahdella. Finaalipäivänä en harmillisesti ollut paikalla, mutta onnen kyyneleet tuli kotonakin. Derbyn voitti Kuupan ekan pentueen Peppi narttu& Esa Valkonen ja emä-Kuuppa oli mestaruuden kakkonen (edellis vuoden kolmossija parani siis). Ja Kuupan ekan pentueen Hilla-narttu oli derbyssä myös kympin joukossa :)

IWT2017 oli Antille ja Kuupalle hieno kokemus. Harmiksemme aitojen hyppelyä ei ehditty treenaamaan ja se oli yhden rasti 0 p syy kun ei pitkässä ohjauksessa enää kaukana mennyt aidan yli. Mutta muuten Antti oli tyytyväinen koiraan. Ja kyllähän sen sitten näki, että vasta Mestaruudessa Kuuppa oli henkisesti ja fyysisesti omalla tasollaan pentujen jälkeen, kun oltiin hieman saatu treenailtua ja kuntoa kohotettua ja hieroja kävi hoitamassa Kuuppaa myös jokusen kerran.

Mestaruuden jälkeen alkoikin Kuupan juoksut ja ollaan siirretty nyt koira metsästyshommiin. Pari A-koe starttia käytiin alkukaudesta ja todettiin Antin kanssa, että ainoana koirana nyt muutaman vuoden metsällä käytyään, ei Kuupan A-koetaso ole riittävä. Kuupan A-koe menestys jäi siis muutamaan ykköstulokseen ja itseä kyllä edelleen lämmittää ne startit A-kokeissa missä koira oli aivan huippu ja silloin pystyi luottamaan tottelevaisuuteen kaikissa tilanteissa. Nyt kyllä omatoiminen metsästäminen on saanut jo koirasta vallan. Mutta toimii tosi hyvin myös kanalintumetsällä, josta lintuja tuli jokusia tänä syksynä.


Pennuista hieman päivitystä:

Kuupan eka pentue porskuttaa omaan malliinsa. Pepille ja Hillalle kivoja tuloksia koemaailmasta.

Lumpan pennuista on kuulunut myös mukavia harrastuskoira terveisiä.

Kuupan kakkospentue on jo 5kk ja kivoja tapauksia. Osa hieman hitaammin kehittyviä ja osa jo pentuna selviä noutajia.

Kenu pentu purkaa energiaa metsissä liikkuen ja jämpti-Possen ja Kuupan kanssa riehuen. Pientä noutohommaa on aloiteltu ilta 10 jälkeen kun on joskus hetki aikaa.... kyllä kai se siitä :)

kuva Reetta Innilä

Vuoden hienoin hetki koiran omistajalle ja kasvattajana :)

Kiitos Antille ja Esalle tämän aikaansaamisesta!


Kanalintu metsällä.

Syksy retkeilyjä.

14.7.2017

Kesä on jo pitkällä, mutta pentukiireet ja muut on vieneet kaiken ajan. Pentujen kanssa aika kului tosi nopeasti. Pennut kasvoi kivasti ja olivat oikein mukavia muutoinkin, mitä nyt jokunen kuoppa löytyy pihalta. Mitään ei kuitenkaan hajonnut ja vain muutamat löysät mahat oli matkan varrella. Pennut lähtivät uusiin koteihinsa jo ennen juhannusta. Siilinjärvelle ja Lappeenrantaan meni urokset ja nartut levisivät enemmän pitkin suomea. Yksi isohko uros pentu jäi kotiin kasvamaan....katsotaan mitä Kenusta tulee.

Kuuppa on toipunut pentuajasta, mutta ihan yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa se ei vielä ole, eikä noutohommatkaan ihan niin hyvin taida sujua, ainakaan kokeiden perusteella. Vaikka yksi karvas wt voitto tulikin. Toivottavasti IWT kakkosjoukkueessa hommat sujuu jo paremmin :)

Curin ekan pentueen nartut ovat käyneet kivasti kokeissa. Peppi WT-kokeissa hienot ALO1 tulokset nappaamassa ja Hilla B-koe ALO1 tuloksen ollen Lakeuden alokasmestari.

6vko pentuja

Violetti (Lucy) pentu päiväunilla

26.4.2017

Curi ei sit halua olla keskiverto tiineysajassa vaan pumpsautti pennut 59vrk jälkeen taasen. Onneks Kuuppa hoiti homman hienosti omatoimisesti, koska parin pennun synnyttyä sain vasta lastenhoitoapua ja kävin aina vaan tarkastamassa, että joko on uusia tullut. Synnytyksessä ei siis mitään ongelmia ja homma hoitui nopeasti.

Pentuja tuli siis 4 narttua ja 4 urosta. Painot 360g ja 500g väliltä. Kuuppa on hoitanut pennut nyt vielä varmemmin ottein kun ekalla kerralla. Se tulee koiraportille seisoo, kun haluaa ruokaa ja ulos käymään. Pennut on pitkälti varattu jo.

21.3.2017

Curi ultrattiin tänään ja kyllähän siellä pennunalkuja näkyi. Myös Possen ensimmäiselle morsiammelle on tulossa pentuja Pystytuulen kenneliin.


12.3.2017

Kuupan astutushommat oli sopivasti hiihtolomalla. Perjantaina 24.2.2017 Kuupan ja Haamun rakkaustarina tapahtui aamun auringonpaisteessa kauniisti omatoimisesti. Ultraan mennään 21.3 tarkastamaan miten Riihimäen keikalla kävi. Itse uskoisin homman onnistuneen ja päivän olleen kohdillaan. Nälkäkin on koiralla jo kasvanut. Käytiin ottamassa Kuupalle herpes-rokotuskin, kun Possella on käynyt jokunen morsian myös. Ettei ainakaan siitä tulisi ongelmaa.

Koirista on niin vähän otettu kuvia, että laitetaan Possesta nyt edes vähän tuoreempi kuva.

Kuupan ekan pentueen pennuista puolet kuvattu ja kaikilla lonkat ja kyynärät terveet :) Tosi kiva juttu.

22.2.2017

Koiratouhut on ollut melko minimissään, joten päivitystahtikin on sen mukainen. Koiria on kyllä lenkkeilytetty kävellen, suksin, potkurilla (erinomainen hankinta oli kickspark koiravarusteilla ja hankijalaksilla), pyörällä ja autolla :)

Kuupan juoksut ovat jo menossa ja kohta lähdetään astutuspuuhiin. Nyt on kiva jo alkaa ajatella toista pentuetta, kun ekan pentueen pennuista puolet on kuvattu niveliltään täysin terveiksi! Ja ekan pentueen koirakoita kun oon jonkin verran nähnyt, niin kyl oma isohko labukka on toivottavasti seuraavasta pentueesta tulossa kotiin!

Isohkoja koiria noi ekan pentueen rontit on, mutta eipä jää kiinni soille. Ja urokset on ainakin omaan silmään komeita. Kasvattajaa alkaa jo jännittää... Palaan asiaan astutuksen jälkeen :)

30.12.2016

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja koiratouhut tältä kaudelta myöskin. Ekana pitääkin mainita, että isäntä sai jämptlanninpystykorva Possestaan eilen käyttövalion. Hyvä hirvipoimuri siitä tulikin ja ihan mukava koira ylipäätään. Tulee hyvin toimeen perheen lasten kanssa sisälläkin ja lenkilläkin kulkee kivasti, edelleen kylläkin vetäen mutta kyytiä saadaan siis ilmaiseksi :)

Minä kävin jopa Naisten haussa starttaamassa Kuupalla. Vesiohjaus taisi olla kaikkien koirien ongelmana, ja meilläkin se oli sellasta eteenpäin huopaamista, mutta saatiinpa kuitenkin riista ylös, joten VOI2. Olin myös lähimmässä a-kokeessa. Melko takki auki lähettiin kokeeseen ja kolmannella noudolla emäntä hätäili ja hölmöili lähetyksessä ja Kuuppakaan ei sit osannut lukea ajatuksia... pihalle :) Mutta oltiin koko rahan edestä koiratouhuissa kuitenkin. Antti taitaa jatkaa vielä ens kauden Kuupan ohjaajana, kun ei jännitä puoliakaan mitä minä ja homma sujuu muutenkin lapsukaisten kanssa paremmin niin.

Kuupan pennut tuli vuoteisiksi ja nyt on narttupentujenkin aivokapasiteetti juoksujen jälkeen paremmin käytössä. Riistaverisiä ovat kaikki. Kaikilla elämä ihan mallillaan tuntuu olevan, kevättalven aikana jos jokunen nyt kuvautetuksi tulisi, niin saisi vielä lisätietoa nivelistä.

Kuupan seuraava pentue on edennyt urosvalintaan saakka. Koska nyt pysytään kotimaassa urosten suhteen, niin päätin kokeilla omasta mielestäni parasta saatavilla olevaa eli Nikkasen Maaritin ohjauksessa olevaa Haamua. Tämmöinen yhdistelmä olisi siis mahdollisesti tulossa keväällä jos kaikki menee putkeen : Haamu ja Kuuppa.

Lumpa juoksee potkukelkka lenkeillä vinhasti mukana ja Lumpan pennut voi myös oikein kivasti. Metsälle pääsivät urokset ja narttupentu harrastaa hienosti etsintäjuttuja. Tosi kiva, että kaikki silläkin rintamalla kunnossa, vaikka kasvattaja aina välillä pelkää pahinta.

18.9.2016

Curin juoksut alkoivatkin kyyhkyn ja sorsastuksen välissä ja jännitettävää riitti pääseekö se sm-kokeisiin. No pääsi, mutta olisi pitänyt tajuta jättää välistä. Koira ei ollut ihan oma itsensä koko juoksujen ja sen jälkeisen 2viikon aikana. Ilmeisesti pentujen jälkeen hormonit vaikuttivat hieman enemmän kuin silloin nuorena koirana, jolloin selvää juoksujen vaikutusta ei ollut. Karsinnassa koira ei ollut ohjaus kunnossa ja into oli pois. Tästä lähtien saakoon hän juoksujen aikaisen tauon, kun selvästi sitä tarvitsee. Nytkään ei kyllä mestaruuden jälkeen ehditty perhe ja työkiireiden takia yhtään treenailemaan ja metsällä Kuuppa ja Antti ehti käydä vain muutaman kerran.

Curi ei viitsinyt juoksujen aikaan edes tulla varmistamaan osaansa kun jääkaapin ovi aukesi. Onneksi pari viikkoa juoksujen jälkeen, koira näytti palautuvan normaaliksi itsekseen ja damien noutoakin on taas innostanut, kun lenkillä olen muutaman kerran jotain tehnyt. Voihan narttu sentään...


Kiireet kyllä jatkuu, mutta jos johonkin A-kokeeseen ehtisi tämän vuoden aikana, vaikka Antin hirvestys vie suurimman osan vikonlopuista. Treenatakin voisi jokusen kerran, kun lapsien kanssa ollaan jo päästy melko tasaiseen elämään. Olen jopa uskaltamassa mennä kokeeseen itse ohjaamaan, näin kahden kauden tauon jälkeen. Naisten haku here we come.


Curin astutussuunnitelmat ovat aktivoituneet ensi kevättalveksi. Urospohdinnat ovat käynnissä...
12.8.2016

Kyyhkystys on jo alkanut, mutta meillä ei ole vielä niihin hommiin päästy, kun paikkoja tässä lähellä ei juurikaan ole omasta takaa. Jospa viikonloppuna tämä asia korjaantuisi.

Koska itse metsästystouhut eivät ole alkaneet, niin pitää laittaa tänne nämä viime ajan kehumiskuulumiset. Isäntä ja Kuuppa on käynyt kokeissa hyvällä menestyksellä. Pohjois-Karjalan piirinmestaruus tuli toistamiseen Kuupalle (osallistujia 10 koirakkoa). Pysti siis kaiverretaan uudelleen.

Antti kävi ekaa kertaa Kuupan kans Labradori mestaruudessa. Itsellä ei näillä treenimäärillä kovin suuret odotukset ollut, mutta finaalipäivälle nyt odotinkin niiden pääsevän. Yllätys oli melkoinen kun selvisi, että siellä kamppaillaan kärkisijoista :) Finaalipäivän yksi tehtävä oli mennyt melko heikosti, mutta yli 50 koirakon joukosta selviytyivät kolmansiksi, hienoa kerrassaan!

Nyt odotellaan juoksuja ja jälleen näyttää siltä, että sorsastuksen aloituksen aikaan ne taas tulee ja sm-kokeet lienee jäävän välistä...toivotaan kuitenkin vielä, että sm-kokeisiin päästäisi.

Piirinmestaruus 31.7.2016

Labradori mestaruuden palkitut sekä tuomarit 2016

20.7.2016

Kesä on jo puolessa ja koirien kanssa touhuilut on kovimmassa menossa.

Pentu rintamalta sellaisia uutisia voisi aluksi kertoa, että Lumpan pennu ovat olleet terveitä ja ilmeisen tollerimaisia. Ne on jo hieman aikuistuneet. Pikku onnettomuuksia sattuu ja tapahtuu aktiivisille, mutta ei mitään vakavaa. Kummatkin pojat jäivät kuoropojiksi, kun kivekset eivät laskeutuneet, mutta elävät sitten ilman niitä. Söpöjä tolloja ovat kaikki :)

Curin pennut alkavat olla jo taippari iässä ja aktiivisuutta niihin toivottavasti omistajilta löytyykin. Muutamia olen tässä kevään ja kesän aikana nähnyt ja isoja roikaleita ovat kaikki, mutta noutohommat tuntuvat olevan mieleisiä kaikille, riista kelpaa hyvin. Ne pennut
vaikuttavat hyvin omistajiensa näköisiltä :)

Omien koirien kanssa sujuu oikein mukavasti. Antti on käynyt Curin kanssa viidessä kokeessa hyvällä menestyksellä. Kauden eka wt-koe oli Antille harjoittelua, mutta muuten ovat
ykköstulokset kaikista napanneet. Mikkelin seudun b-kokeen tuloksesta tuomari totesi, että koira on pro :) Pieniä hiomisia niin Curi on jopa hyvässä wt iskussa, vaikkakin treenimäärät eivät meillä edelleenkään kovin suuriksi pääse. Paikallisissa wt-kokeissa Curi ja Antti nappasi himoitun Sertin ja niitäkin voisi siis yrittää keräillä lisää, jos vaan kokeisiin ehtisi.

Lumpa on voinut steriloinnin jälkeen aivan normaalisti, vain sterkkakarvaa on tullut tästä operaatiosta merkiksi. Keväällä käytiin agilityssä kymmenisen kertaa ja meillä oli tosi hauskaa nyt jo veteraanin kanssa (Lumpa täytti juuri 8v, jota juhlittiin kuningatar-jäätelöllä). Katsotaan pystyttäisiinkö agilityä jatkamaan joskus syksyllä/talvella. Lumpa vierasti aluksi putkia, mutta alkoi jo niistäkin innostua ja koira nuoreni hallille mentäessä aina pari vuotta :)

Antin Posse on päässyt ihan kohtalaisesti lenkille/uimaan, kun kelit eivät ole hirmu kuumat olleet.

Tämä kausi yritetään starttailla Curin kanssa eri kokeissa mahdollisuuksien mukaan ja kevääksi olen hieman jo alkanut miettiä seuraavaa kasvattajauran kohokohtaa...

Hilla (Curin pentu) ja Curi heinäkuussa 2016.

9.7.2016 Liperi WT Curi, Antti ja Sert!

14.7.2016 Lumpa 8v, juuri uimasta tulleena.

2.4.2016 Posse Kerimäen näyttelyssä ERI, SA, JUN2, PU4

18.1.2016

Kuupan pennuista päästiin eroon osasta jo ennen joulua, muutamasta joulunaikaan ja viimeisestä heti tämän vuoden puolella. Pojat menivät melkeinpä tähän Pohjois-Karjalaan ja yksi Pohjanmaan puolelle. Tytöt enemmän tutuille niin pääsen niitä enemmän seurailemaan. Toivottavasti osasta pentuja kuullaan koerintamalla vielä kovasti ja muutama pääsee toteuttamaan metsästäjän apurina työtään. Kukaan ei oo viel halunnut palauttaa pentua.

Talon hirvikoira Possekin ehti haukkua viime vuonna yhden ykköstuloksen ja hirviä sille jo jokunen kaadettiin. Muutenhan se on vielä melko raakile ainakin minun, talon emännän mielestä.

Alkuvuosi onkin meillä mennyt takkaa lämmittäessä ja taitaa vielä hetken niin jatkua, jospa kelit antaisivat myöten edes vähän enemmän ruveta ulkoilemaan ja treenailemaan.

Lumpalle on varattu aika kohdunpoistoon, joten tollerikasvattaminen taitaa tältä erää päättyä.
Lumpan pennuille tuntui kuuluvan hyvää, murrosikäoireita on ilmeisemmin havaittavissa :)


7.12.2015

Pennut on jo reilu 5vko ja meno on sen mukaista. Ne on nyt madotettu jo pari kertaa (3 ja 5vko) ja juuri 5vko käytiin eläinlääkärissä hankkimassa pennuille sirut ja tarkastamassa pennut. Ihan hyvältä kaikki vaikuttaa, melko tasaisen oloinen pentue.
Pentujen nimet ovat tytöt: pinkki WT Cranberry, oranssi WT Cloudberry, ruskea WT Crowberry, harmaa WT Rowanberry, sininen WT Huckleberry, ihonvärinen WT Blackberry.
Pentujen koditkin taitaa olla jo täysin varmistuneet. Ja muutamat tulevat omistajat ovat niitä päässeet katselemaan.
Curi on hienosti hoitanut pentuja ja maitoa on tullut hyvin.


29.10.2015

Tässä vaiheessa vieressä oli vasta 3 pentua.

Kuuppa yllätti ensisynnyttäjänä meidät 58vrk kohdalla ja pennut syntyivät hyvin aikaisin keskiviikkoaamusta 28.10.
Pentulaatikossa tuhisee nyt 2 narttua ja 4 urosta (yksi narttu menehtyi synnytyksessä). Kasvattaja pohtii koirien tulevia koteja hetken...
26.10.2015

Meillä asuu täällä Barbamama eli Kuuppa on aivan musta valas. Tällä viikolla on jännät paikat loppuviikosta.
Tänään käytiin röntgenissä ja siellä näkyi seitsemisen pentua. Kuupalla alkaa olla jo hieman tuskaista mut hyvin se jaksaa nousta ja tulla keittiöön katsoo ruuanlaittoa.

Posse on nyt päässyt hirvimetälle ja on se niistä ainakin kovin kiinnostunut, ei vielä seisontahaukkua ole saanut aikaiseksi.

Kuuppa ja iso maha :)

Huonolaatuinen röntgenkuva mut siellä niitä on :)

29.9.2015

Paistaa se aurinko risukasaankin joskus :) 
Isäntä oli Curin kanssa ensimmäisessä A-kokeessa Lohjalla 25-26.9 (kaikki noutajakokeet on olleet Antille täysin uutta tänä vuonna :) ja hyvinhän se oli mennyt, olivat eyewipanneetkin yhden koirakon. Ykköstulos, mutta ei kuitenkaan palkintosijoille asiaa tällä kertaa.

Nyt Curin kokeet jäävätkin loppuvuodeksi tauolle, koska 24.9 ultrassa näkyi elämää ja jäämme odottelemaan mitä sieltä olisi tulossa Tanskan tuliaisina. Röntgenissä käydään vielä ennen lokakuun loppua. Mahdolliset tulevat pennut siis olisivat luovutettavissa näillä näkymin hyvinkin jouluksi. Eli jos kiinnostusta mustiin joululahjoihin olisi, niin noutajien rodunomaisista kokeista kiinnostuneet saavat ottaa yhteyttä :)

Nyt isäntä pääsee keskittymään Posse-jämyn metsään vientiin ja jos Lumpa pääsisi jokuselle kanalintureissulle.

Isäntä ja Kuuppa Pudasjärvellä 09/2015.

10.9.2015

Syksyn metsästyskausi on kiihkeimmillään, Lumpa ei kyl vielä ole metsälle päässyt. Curi on ollut isännän kanssa kyyhkyssä ja sorsalla jokusen kerran ja kohta pääsevät kanalinnustaa. Kuupan juoksutkin meni jo ja jälleen ne oli niin ettei SM kokeisiin ollut asiaa. Katsotaan mitä sen sijaan saatiin aikaiseksi.

Lumpa pennut on ilmeisen hyvin pärjänneet kodeissaan, niistä jotain lisää kunhan ovat näyttäneet todellisen karvansa. Lumpa itse on edelleen niin lyhyt karvainen kuin joku kapinen olisi. Paino on palautunut ja eiköhän muukin ulkonäkö viimeistään kunnon pakkasilla.

Isännän pieni hirvikoira Posse on jo isoin koira perheessä ja elo sen kanssa kulkee melko hyvin. Vielä opetellaan kulkemaan koko porukka päivisin lenkeillä kun vaunutkin on mukana. Possea kun kiinnostaa marjojen syönti, kaikki lentävä ja oikeastaan ihan mikä vaan, mut kyl se tästä eihän se edes ole puolta vuotta vielä.

Kuuppa on ilmoitettu pariin A-kokeeseen, isännän ohjauksessa nekin, kun pikkuemäntä ei syö kuin rintamaitoa. Katsotaan miten syksy kokonaisuudessaan menee.

Lumpan kanssa pitäisi innostua jostain harrastuksesta, mutta taidan olla liian laiska.

8.8.2015

KVA Uinti, kuva Tuija Aaltonen

Heinäkuu on ollut Kuupan kans touhuilua ja kokeissa käyntejä. Parhaana hetkenä oli Jyväskylän lauantain startti viides kerta voittajassa ja Curista tuli perheen eka käyttövalio! Antti on ottanu ohjaajan roolin ja yhteistyö sujuu  hyvin. Myös Jyväskylän sunnuntain startti tuotti ykköstuloksen. (Kumpanakin päivänä vesiohjauksessa hieman enemmän säätämistä). Lumpa oli Kerimäellä mummolassa pari viikkoa ja nyt sitten on palattu arkeen. 
Elokuun ekana vloppuna oltiin kokeilee onneamme Ruotsissa Kalixin kokeessa, vesiohjaus oli taas hieman raskasta ja yksi kakskyt metrinen puskamarkkeeraus meni pitkäks ja koira toi väärän damin (emäntä oli ohjaajana), joten sieltä tuloksena kakkonen.

Tänään Joensuun piirinmestaruus kokeissa Kuuppa ja Antti hienosti ykköstulos ja loistavaa työskentelyä!
Maanantaina isäntä ja Kuuppa kyyhkystelemään ja sitten aletaankin odottamaan juoksuja, jotka perinteisesti alkaa sorsastuksen alotuksen aikoihin....

8.8.15 Kaatamo toinen ohjaus.

Jyväskylä VOI1!!

8.8.15 Kaatamo hakuriistan palautusta.

11.7.2015

Pennut on tänään 8vko vanhoja ja viimeinenkin lähti uuteen kotiinsa. Oli ne kyl hauskoja, vaikka heräsivätkin aamulla ennen muita ja kakkivat välillä terassille. Luca lähti jo torstaina Mäntsälään, Rommi perjantaina Kuopioon ja Hilma tänään Naantaliin.

Lumpa alkaa olla henkisesti palautunut pennuista, mutta ulkonäköön toivottavasti tulee parannusta kun aika tässä etenee. Se on aivan karvaton ja muutenkin riutuneen näköinen. Muutamia pikku noutotreenejä se on päässyt kans jo tekemään ja uimassa ollaan paljon käyty.

Posse kasvaa ja tarttee metsäkontaktia, onneks se ei ole emännän vastuulla.

Curin kans on jokunen treeni ehditty tehdä, pari koekutsua tuli joten nyt pitäis viikon aikana ehtiä hieman enemmän treenaa. Vähän ruosteessa se kyl on, mutta jospa noi b-koe hommat menis.

Luca 7vko

Rommi 7vko

Hilma 7vko

Luca 7vko

Rommi 7vko

Hilma 7vko

5.6.2015

Kesä on alkanut ja koira määrä lisääntynyt. Lumpan pennut ovat kasvaneet hienosti ja ovat huomenna jo 3vko vanhoja (painoa reilusti yli kilon kaikilla). Nyt pentulaatikossa taaperretaan jo kovasti ja pientä taisteluakin on jo nähtävissä.
Eka madotus tehdään parin päivän päästä ja loistokelien salliessa aletaan ulkoillakin pikku hiljaa.

Perheen koiramäärä lisääntyi tosiaan myös yhdellä, kun taloon tuli Jämtlanninpystykorvauros Posse. Päivät kuluu melko nopsaan koko laumaa pyörittäessä. Possesta tehdään pikkuhiljaa häkkikoira kylläkin, mutta vielä harjoitellaan sisäsiisteyttä suurimmaksi osaksi aikaa.

Curia on treenailtu aina silloin tällöin ja toiveissa olisi päästä starttaamaan jo kesäkuussa, mutta kokeet on harmillisen täynnä, toivotaan parasta.

Posse tuli taloon.

Lumpa ja pennut 5.6.

Curi ja kesä 2015!

24.5.2015

Viikko on mennyt taas niin kiireessä, että... Lumpan pennut syntyivät 16.5 ja synnytys kesti koko päivän, kaikki ei mennyt ihan putkeen. Ensimmäisenä syntynyt iso urospentu oli tulossa takajalat edellä ja kesti liian pitkään saada se ulos joten se syntyi kuolleena. Sitten tuli kolme pentua melko helposti, mutta pitkillä väleillä tunnista kahteen välein. Pennut olivat kaksi urosta ja yksi narttu. Sitten taas oli vaikeuksia ja viimeinen pentu kesti, lähdimme eläinlääkäriin ja se saatiin ulos oksitosiinipiikin avulla, kuitenkin kuolleena. Koska ultrassa arvioitiin enemmän pentuja niin samalla tarkastettiin röntgenillä, että pentuja ei enää jäänyt. 

Nyt viikon ikäisenä pennut ovat jo tuplanneet painonsa ja kasvavat hyvin. Narttupentu on koko ajan ollut isoin, mutta kasvavat samoja määriä päivässä kaikki. Pennuille on nyt kodit valittu, harmillisesti näistä ei moneen riittänyt. Lumpa voi hyvin ja on palautunut normaaliksi Lumpaksi :)


Ensimmäinen päivä.

Uros pennut viikko+1pvä.

Narttu pentu viikko+1pvä.

Lumpa pentulaatikossa.

7.5.2015

Lumpan pentuja jo hieman aletaan odotella, H-hetki pitäisi kuitenkin olla helatorstain aikaan. Pentulaatikko on kuitenkin jo laitettu ja Lumpa viihtyy siellä jo ihan oma-aloitteisesti.

Pentukyselyjä on ollut melkoisesti. Tuo oma pikkuinen vie suurimman osan ajasta ja puheluihin vastaaminen on hankalaa. Sähköposti toimii siis pentutiedusteluissa parhaiten ja siitä saadaan sitten jatkettua paremmin. Pahoittelut heille, jotka eivät ole minua tavoittaneet. Pyrin sähköposteihin vastaamaan kuitenkin kaikille jollain aikavälillä.

Curi oli miehen kanssa starttaamassa Lieksan WT-kokeessa Vappuna. Hienosti taistelivat ensikertalaisohjaajan kanssa ykköstuloksen ja 2/5 sijoituksen.


Tytöt sohvalla. Lumpalla on jo valtava maha.

7.4.2015

Viime hetkinä kotisivujen päivitykset ovat olleet hieman vähissä koska perheesemme syntyi pääsiäisenä uusi koiranohjaaja.

Tänään molemmat koirat käytettiin ultrassa ja tolleri Lumpalla näkyi arviolta 6 pennun alkua. Harmillisesti labradori Curi oli tyhjä. 

Curin kanssa treenikausi saa jatkua siis heti ja Lumpa jää pikkuhiljaa mammalomalle. 


18.3.2015

Tyttöjen astutusreissut ovat nyt tehty. Lumpan ja Remun treffit 11-13.3 olivat onnistuneet ja koirilla synkkasi hyvin.
Nyt ollaan nautittu kevätauringosta, vaikkakin Lumpan tassut meni hieman rikki hiekoitussepelistä kävelyteillä. Vähän ollaan tehty noutojakin, ihan vain ettei homma unohdu kummaltakaan.
Pääsiäisen jälkeen käydään ultrassa katsomassa miten astutuspuuhat onnistuivat.

Remu ja Lumpa

9.3.2015

Curi kävi viime viikolla kolme päivää Tanskassa kaverini Kaisan kanssa, kun itse en enää lentämään päässyt. Koira ei ihan oma itsensä ollut, kun en ollut itse mukana ja astutuspuuhat eivät menneet siten ihan niinkuin elokuvissa. Kuitenkin pieni onnistuminen saatiin aikaiseksi perjantaina, kun progetkin olivat jo yli 5. Joten vaikka nalkkiin eivät jääneet, niin täysin en kirvestä kaivoon vielä heitä.

Lumpalla on nyt menossa 16.pvä juoksuja ja proge oli vasta 1,3. Astutusreissuun lähdetään tässä parin päivän päästä. Katsotaan miten se homma etenee.

Olen ollut vähän laiska nettailija, kun viime viikko meni etelä-suomessa stressatessa. Nyt sitten onneksi enemmän tässä kotona ja saadaan koirienkin kanssa nauttia auringosta!

22.02.2015

Nyt ne on sitten alkaneet molemmilla, juoksut siis :)
Ollaan muutettu nyt tähän Joensuun kupeeseen Ylämyllylle ja tytöt sotkee sit uutta taloa. Maaliskuun alussa olisi molemmilla astutukset, Curilla pari päivää ennen Lumpaa, jos homma toimii molemmilla samalla rytmillä. Proget otetaan Curilta jo tulevan viikon lopulla ja täsmyytetään Tanskaan lähtöä sitä mukaa. Vähän alkaa jännittämään tämä kasvatustouhu.

4.2.2015

Tämä vuosi on alkanut rauhallisesti, oikeastaan vaan juoksuja odotellen, joita odotellaan vieläkin...

Treenaillaan noutohommia enimmäkseen vaan viikonloppuisin, kun valoisa aika tuhrautuu töihin. Jäällä ollaan liikuttu aika paljon, kun se niin helppoa on. Vaan Lumpa on käyny mulaamassa jossain sulassa, ilman isompaa vahinkoa onneksi.

Odottavan aika on pitkä, mutta nyt ne juoksut on jo lähellä. Lumpa on kylläkin ollut jo reilun kuukauden ihan hellyyden kipeä, mutta vanha narttu ei nähtävästi ole vielä juoksukipinää vaan silti saanut....kohtakohta...

 

11.12.2014

Curin tappijalkatulos tuli Labokliniltä ja se kertoi koiran olevan terve sen suhteen, joten tämän tulevan yhdistelmän mahdolliset pennut (Djurbergas Fashion Quiksilver x Ellijas Dudley ) ovat tappijalkaisuuden suhteen terveitä ja samoin PRAn ja CMNn suhteen.

Lumpan uros ehdokasta mennään tapaamaan lähipäivinä ja sitten kohta ollaankin jo joululomalla ja toivottavasti treenaillaan vähän aktiivisemmin :) Yhdistelmältä odotan hyviä metsästyskäyttöominaisuuksia ja samalla myös loistavia harrastuskoira mahdollisuuksia.

Tässä vaiheessa voisi kuitenkin jo toivotella Rauhaisaa Joulunaikaa ja Mukavaa Koiravuotta 2015 kaikille!

Curi ja Lumpa itsenäisyyspäivän jälkeen metsälenkillä 2014.

30.11.2014

Tytöt kävi eläinlääkärissä tiistaina, Lumpan silmät tarkastettiin ja ne oli kunnossa, mitään kommenttia silmäell ei keksinyt muuta kuin, että terve on. Kurpalta otettiin verikoe, joka lähti Laboklinille tappijalkatestiin (tiedetään sitten onko terve vai kantaja). Uros valinnat tytöille alkaa selvitä, siitä lisää Pennut osiossa. Fasujahdeissa on käyty muutamia kertoja, Lumpa pääsi yhteen puoleen päivään mukaan ajoon. Työpäivät vievät valoisan ajan, joten treenailu on jäänyt melko vähiin. Itsenäisyyspäivänä on vika koestartti tälle vuodelle Curilla.
29.10.2014

Koirat pääsi edellisviikolla pari kertaa kanalinnustaa. Kuuppa etsi hienosti ukkoteeren kytikseltä ammuttuna ja molemmat pääs sit myös ylösajaviks ja Lumpa otti talteen akkateeren.
25.10 Oltiin Curin kans toisessa A-kokeessa Laukaassa ja koe meni yhtä ohjausta lukuunottamatta hienosti. Tuo kolmas nouto muodostui hieman raskaaksi ohjaukseksi, mutta koira hoiti hommat kyl hyvin. Olimme taas ampujien valinta, kun Curi oli yhden haavakon jäljestänyt todella hienosti, mistä minulla ei ole enempää tietoa kun koira toimi itsenäisesti pusikoissa tilanteessa. Koe oli hyvin järjestetty ja lintuja tuli aluksi hyvin. Ruokasäkki ja voimapankin irtolaturi lämmitti kolmatta sijaa kovin :) Tuloksena siis A1 toisen kerran!
Nyt taidetaan aloittaa jo talven odotus. Kuupalle joku A-koe olisi vielä tyrkyllä. Treenailutkin jää vähemmälle kun pimeys tulee töistä tultua.

Curi ja teeri 2014.

Kanalinnustaa syksy 2014.

A-koe Laukaa 25.10.2014, kuva Asta Muilu.

Lumpa uimaan menossa.

19.10.2014

Lauantai iltana koirat pihalla ollessaan rupesi haukkumaan jotain ja menin tilanteen katsomaan, niin Lumpahan siellä pitää supikoiraa haukunnassa. Vuosi sitten syksyllä Lumpa haukkui supia pihapiirissä muutamaan kertaan, mutta silloin kutsuin vain koiran pois. Eilen kuitenkin aloitin oman metsästäjä urani ja supi pääsi hengestään ja Lumpa sitä hieman raahasikin. Curi ei aivan yhtä rohkea supikoiran kanssa ollut, mutta tutki sitä kuitenkin.

15.10.2014

4-5.10 olimme Curin kanssa ensimmäisessä A-kokeessa Kalkkisissa.

Koe oli täysin walk-up koe, paitsi viimeinen rypistys oli drive neljälle jäljellä olevalle koiralle. Curi sai ensimmäisenä päivänä 3 perus pudotusta, joissa kahdessa ensimmäisessä omistajan markkeeraus jäi lyhyeksi kun koira työskenteli pitkässä riistapellossa. Kolmas pudotus tuli pitempään matkaan. Kaikissa joutui koiraa ohjaamaan.

Toisena päivänä jännitystä oli jo enemmän ilmassa (en ollut uskonut ennen koetta, että toinen päivä olisi edes meille). Curi teki kaksi hienoa noin 80 metrin noutoa, joissa pientä ohjaamista tarvittiin, koira kun ei ollut markkeeranut kuin laukaukset pitkän kasvuston takia. Näiden kahden noudon perusteella saimmekin luullakseni Guns' Choice palkinnon, joka lämmitti mieltä erittäin paljon. Viimeinen nouto oli mielestäni driven vaikein, tai tein siitä vaikean kun muistutin rivistössä koiraa aikaisemmista tiputuksista, jotka sitten painoivat kovin kun nouto tulikin siihen viereen eikä aikaisempiin paikkoihin. Ohjaus ei ollut kaunein, mutta oikea lintu tuli talteen.

Hienoa oli huomata, että koira oli melko rauhallinen koko kokeen ajan, vain drive vähän lämmitti Curia (mitään turhaa läähättelyä ei silti ilmennyt). Tarkkana se oli kuin mikä. Seuraaminen ei ollut parasta, mitä pitääkin hieman muistutella kun tuomari kävelee ihan koiran vieressä ja mennään läpi metrisen riistapeltoviidakon. Palautukset olivat hyviä aina!

 

Jahdissa kävimme 11.10, missä minun ajatukseni olikin vain tarkkailla koiran asennetta ja seuraamista. Pientä treenailua ollaan tehty, mutta hieman muita kiireitä on ollut ettei ihan hirveästi ole ehtinyt ja pimeä tulee niin aikaisin jo. Lumpa on päässyt tapansa mukaan omiin treeneihin ja tehnyt siinä sivussa osan noudoista.

 

30.9.2014 Kotisivut avautuvat.